5C ja 1D kummiyhteistyö

Koulutyttö

Olipa kerran tyttö nimeltä Maija. Hänellä oli pitkät vaaleat hiukset, siniset silmät, hän oli myös melko pitkä.

Hänellä oli koira nimeltä Irina. Irinalla oli tummanruskeat silmät, valkoinen turkki ja mustia täpliä. Maija oli 7 vuotias ja hän oli luonteeltaan melko kiltti, mutta kyllä hän ai niitä kiukkupuuskiakin.

Maija asui Suomessa. Hänen kotikaupunkinsa on Helsinki. Maijan mielestä Helsingissä on mukava olla ja siellä on kivaa. Maija käy joka viikonloppu puistossa leikkimässä.

Oli enää viikko kesälomaa, joten Maija päätti mennä Linnanmäelle. Hän ajatteli, että nyt kun on vika viikko ennen koulua, niin hän aikoo pitää hauskaa.

Viikko oli mennyt nopeammin kuin Maija olisi kuvitellut. Pian hän jo seisoi koulun porteilla ja oli menossa hänen uuteen kouluunsa. Maijaa jännitti, koska hänestä tuntui että hän oli kaikkein pienin koko koulussa. Hän astui luokkaan ja hänestä tuntui myös että hän olisi ollut yksin. Hänen kaikki vanhat eskari -ja tarhaystävät olivat menneet naapurikouluun.

Ensimmäisellä tunnilla opettaja Leena sanoi: ” Noniin, minä ole Leena ja olen teidän opettajanne. Ensiksi voisime vaikka esitellä itsemme, aloita vaikka sinä sieltä reunasta.”

Maijan vuoro oli kohta ja häntä jännitti, hän kuitenkin rohkeni. Kun puhe oli ohi, Maijalla oli hyvä mieli.

Kotona Maija oli yksin koska hänen äiti ja isä olivat töissä. Maijalla oli hieman nälkä joten hän otti kaapista voileipäpaketin, voita, juustoa ja kinkkua.

Maija söi leivän ja meni yläkertaan tekemään läksyjä. Irina-koira tuli vastaan ja haukahteli ilosta. Myöhemmin isä ja äiti tulivat kotiin ja kysyivät Maijan koulusta. Maija vastasi että se meni hyvin.

Vuosi meni hyvin ja Maija oppi uusia asioita. Seuraavana vuonna Maija oli toisella luokalla ja seuraavat ykköset tulivat kouluun.

 

Teksti:  Juli

Kuva: Kiirakummi2